1,3 млн. зрители гледали старта на футболното първенство

1,3 млн. зрители гледали старта на футболното първенство | StandartNews.com

София. Повече от 1,3 млн. зрители са гледали мачовете от I кръг на българското футболно първенство по TV7 и NEWS7, съобщиха за „Стандарт Нюз" от телевизията. Дербито Ботев (Пд) – Левски убедително оспорва първото място по гледаемост в неделния ефир с близо 23% пазарен дял и рейтинг близо 5.

Играният в събота мач ЦСКА – Локомотив (Пд) държи убедително второ място по гледаемост с пазарен дял над 17% и рейтинг 4. Сблъсъкът на волейболните ни национали с отбора на Италия в малкия финал от Световната лига по волейбол в неделя вечер е достигнал до над 700 000 почитатели на българския спорт. Прякото предаване на волейболния мач отчита над 22% пазарен дял и второ място по гледаемост.

И тази седмица TV7 и NEWS7 ще предложат много спортни страсти на българския запалянко. Футболният маратон започва още днес (22 юли) с мача Славия - Берое от 18:00 по NEWS7. До края на седмицата двата канала ще излъчат общо 8 футболни срещи, както и две ММА-гали. В сряда от 20:30 шампионът Лудогорец играе срещу Слован (Братислава) в мач-реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

В четвъртък (25 юли), отново по TV7, от 20:30 ч. Ботев приема Зрински Мостар. От петък до понеделник следват 6 срещи от А група. Гвоздеят в тях са двубоите Лудогорец-Черноморец по TV7 в събота (27 юли) от 20:00, както и Левски-Локомотив (Пд) в неделя (28 юли) от 20:00.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай