102-годишен ветеран отказва да се пенсионира

Ърни Хорсфол е летял във Втората световна война

102-годишен ветеран отказва да се пенсионира | StandartNews.com

102-годишният ветеран от Втората световна война Ърни Хорсфол отказва да се пенсионира. Мъжът е празнувал поредния си рожден ден и даже е получил лично писмо с поздравления от премиера Борис Джонсън.

„Работил съм цял живот и дори не си и помислям да спра скоро“, категоричен е ветеранът.

Хорсфол е самолетен експерт и през ръцете му са минали хиляди небесни возила, като той самият е прекарал над 3 хиляди часа във въздуха. Бил е собственик на 56 различни самолета в период от 58 години. На младини завършва инженерство и го викат във въоръженните сили „Royal Electrical and Mechanical Engineers“ по време на войната. Днес той вече няма възможност да управлява самолет, но дългогодишният му опит му позволява да бъде надежден инспектор за „The Light Aircraft Association“. Той е последният човек, който проверява дадена машина, преди тя да бъде одобрена за полет.

„Вече не държа да летя. Правил съм го толкова много – все едно друг човек да шофира кола. Харесва ми просто да проверявам самолети. Почти цял живот работя по тези машини и от разстояние мога да преценя дали са в изправност или не. С удоволствие давам и съвети на младоците“, споделя Ърни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай