1000 лв. глоба искат в Петрич за носене на бурка

1000 лв. глоба искат в Петрич за носене на бурка | StandartNews.com

Първо в областния център на Пиринско, а след това и в други градове. След Благоевград и в община Петрич поискаха строги санкции за носене на бурки. Идеята е на общинския съветник от ВМРО-БНД Кирил Стойков, който иска глобите да бъдат уредени с промени в Наредбата за обществения ред. Ако жена носи бурка в южния град, тя ще бъде санкционирана със сумата от 200 до 500 лева, като за повторно нарушение ще трябва да плати 1000 лева.

Същите санкции ще грозят и емисарите на религиозното движение „Свидетели на Йехова", ако си позволят да проповядват в южния град и ако притесняват хората. Общинският съветник Кирил Стойков предлага и допълнителен текст към Наредбата, който да регламентира улиците, по които могат да се движат каруци и селскостопански машини. Той смята, че в централната градска част и по основните пътни артерии движението на подобни превозни средства трябва да не се допуска. Нарушителите ще бъдат глобявани със сумата от 20 до 200 лева.

„Предложението ще бъде гласувано на сесия на общинския съвет. Гражданите на Петрич също могат да дават идеи и предложения за допълване на Наредбата", заяви местният парламентарист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай