Знаменити басове се събират в София

Българската публика ще аплодира световни певчески величия, превъплъщавали се в ролите на крале

Знаменити басове се събират в София | StandartNews.com

Българската публика ще аплодира световни певчески величия, превъплъщавали се в ролите на крале, първосвещеници, духовни водачи, днес от 20 ч. в зала 1 на НДК.

Съзвездие от най-представителните имена, известни по целия свят със своите басови гласове, ще се събере в София, за да отпразнува 90-годишнината от рождението на българския бас Николай Гяуров. Паата Бурчуладзе от Грузия, Робърт Лойд от Великобритания, Роберто Скандиуци и Джакомо Престиа от Италия, Рафал Сивек от Полша и българите Орлин Анастасов и Димитър Станчев ще бъдат представени от очарователната актриса Елена Гяурова - дъщеря на великия български бас, и от Орлин Анастасов - негов най-изявен български последовател от световните оперни сцени. Те ще влязат в ролята на домакини и водещи на концерта-спектакъл, посветен на Николай Гяуров.

Почти всички от тези прославени певци са имали творческо съприкосновение с великия българин - заедно са триумфирали на световните сцени, били са в един широк колегиален и приятелски кръг, всеки от тях е имал възможността да научи нещо от своите колеги или да сподели артистичния си опит. Световните баси ще изпълнят в чест на своя български колега и учител най-известните и най-обичаните басови арии, с които Николай Гяуров е покорявал сърцата на публиката по целия свят. Те съвсем неслучайно избраха за свой музикален партньор Русенската филхармония. Концертът-спектакъл е подготвен и ще бъде дирижиран от световно признатия диригент Йордан Камджалов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай