„Златната липа” показва непознатият Симеон Лютаков

„Златната липа” показва непознатият Симеон Лютаков | StandartNews.com

Стара Загора. Второто издание на Международния филмов фестивал „Златната липа", който се открива в Стара Загора тази събота, ще покаже на зрителите малко познатото лице на популярния актьор Симеон Лютаков.

Любимецът на публиката от сериала „Седем часа разлика", множество спектакли и филми, бе водещ на миналогодишния фестивал за ново европейско кино. Сега той ще представи своята фотоизложба „Collection" във фоайето на Старозагорската държавна опера. Престижната експозиция включва около 40 фотоси, мигове, уловени от актьора през последните две десетилетия. Част от тях са заснети в екзотични места като пустинята Сахара и Африка. Те вече са била показани в много страни на Европа и Южна Америка и в няколко български града. Изложбата, която е част от съпътстващата културна програма на филмовия фест ще бъде открита официално открита от самия Симеон Лютаков на 2 юни.

Международният филмов фестивал „Златната липа" 2014 ще събере киноманите за втора поредна година. В конкурсната програма са селектирана девет филма, заснети през последните 2 години. Афишът на извънконкурсната програма включва още 18 филмови заглавия от Италия, Германия, Белгия, Дания, Норвегия, Чехия, Полша, Русия и Естония. Форумът обещава много вълнуващи срещи на големия екран и на живо със звезди на българското и новото европейско кино филмово изкуство. Както стана известно специален гост на феста ще бъде големият италиански актьор и режисьор Джанкарло Джанини. С неговия филм „Комарджията, който няма да умре" ще бъде открит и тазгодишния филмов фест. Той ще получи и специалната награда „Златната липа" за принос в развитието на филмовото изкуство и ще засади втората липа в своебразната Алея на липити на европейките кинаджии.

Кинолентите в програмата на фестивала ще се прожектират ежедневно от 11 до 21 часа от 31 май до 4 юни т.г. в залата на Старозагорската опера и в регионалната библиотеката. Входът и тази година е свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай