Започва Световният фестивал на анимационния филм във Варна

До 18 септември в конкурсната програма и в в извънконкурсната "Панорама" ще бъдат представяени някои от най-актуалните анимационни филми.

Започва Световният фестивал на анимационния филм във Варна | StandartNews.com


   Световният фестивал на анимационния филм започва тази вечер във Варна. До 18 септември в конкурсната програма и в в извънконкурсната "Панорама" ще бъдат представяени някои от най-актуалните  анимационни филми. Разнообразин и занимателни са и съпътстващите прояви на феста. В традиционната детска работилница малчуганите ще се опитат да направят собствен филм. Специализирани лекции, прожекции на студентски филми от университети с профил анимация, най-доброто от гостуващи фестивали, документални филми, изложби и още много и интересни събития включва програмата.
  Филмите от конкурсната програма са с български субтитри, а детската програма е със специално озвучение на български език. Сдружение „Световен фестивал на анимационния филм”, Фестивалният конгресен център във Варна и Националния дворец на културата в София са в основата на най-голямото събитие на анимационното кино у нас. Фестът е  под патронажа на Министерството на културата, има подкрепата и на Националния филмов център и община Варна.
  Всички филми ще бъдат прожектирани във Фестивалния и конгресен център, тази вечер програмата включва 9 анимационни филма.
  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай