Започна инициативата "България за Япония"

Започна инициативата "България за Япония" | StandartNews.com

София. Инициатива "България за Япония" стартира в Националния етнографски музей в столицата от днес. Тя ще продължи до 7 февруари и ще се състои от официална церемония и изложба по повод 55 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Япония.

Събитието е съвместен проект на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей и специалност „Японистика" към СУ „Св. Климент Охридски" под патронажа на посолството на Япония в България. Партньори на инициативата са „ДЖАЙКА" и „Дружеството за приятелство България Япония".

Юбилейната изложба ще представи на българската публика както елементи на японската традиционна култура, така и инициативи и проекти на студентите от специалност „Японистика", които работят за междукултурния диалог между двете страни. Това съобщава сайтът на Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей - БАН. Инициативността и творчеството на младите японисти ще бъдaт едни от основните акценти на събитието в музея.

Две нови печатни издания ще бъдат представени на изложбата. Това са сборникът с доклади от юбилейна конференция на специалност „Японистика" и студентското списание „Кръг", което е първото по рода си в България и показва елементи от японската култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай