Захари Бахаров открива "Киномания"

Фестивалът ще стартира с филм на Милко Лазаров

Захари Бахаров открива "Киномания" | StandartNews.com

След световна премиера на един от най-големите и стари кинофестивали в света – BFI Лондон, на 13 ноември третият игрален филм на режисьора Милко Лазаров „Стадото“ ще открие 38-ото издание на фестивала "Киномания".

По традиция това ще стане в най-голямата зала на Националния дворец на културата.

В красивия филм участват Захари Бахаров, младата Весела Вълчева, Иван Бърнев, Иван Савов и др. Прожекцията не е за изпускане, защото след това ще може да се гледа чак след 20 февруари, отбеляза пред БНР-Радио София Надежда Московска от екипа на "Киномания"

Тя припомни, че фестивалът няма конкурсен характер, а цели да се направи преглед, да се представи панорама от най-доброто от изминалата гадина, разбира се според селекционерите от екипа.

Ден след откриването на фестивала, на 14 ноември от 19 ч. публиката може да гледа „Гладиатор 2“ на Ридли Скот. След „Наполеон“ с Хоакин Финикс, в дългоочакваното продължение на „Гладиатор“ режисьорът също се е спрял на актьори със силно присъствие, отбеляза Московска – Пол Мескал е в ролята на Луций, племенник на Комод, Педро Паскал (Марк Акаций), Дензъл Уошингтън (Макрин) и други.

Премиерата на „Берлингуер. Голямата амбиция“ е програмирана за 22 ноември, също в зала 1 на НДК. Лентата е копродукция на Италия, Белгия и България. От наша страна на екрана може да се видят актьорите Светослав Добрев като Тодор Живков и Николай Данчев като Леонид Брежнев, Владимир Люцканов и др.

Очаква се част от италианския екип и кинозвезди да дойдат в София.

Биографичия жанр е представен от филмите „Господин Азнавур“ (на 23 ноември), „Мария“ (24 ноември) на Пабло Ларейн – лента, в която Анджелина Джоли прави силна роля като Мария Калас, както и „Стажантът“ (реж. Али Абаси, Иран) за началото на кариерата на Доналд Тръмп в сферата на недвижимите имоти в Ню Йорк през 70-те и 80-те години на ХХ век. В ролята на Тръмп е Себастиан Стан, а Мария Бакалова се превъплъщава в първата съпруга на Тръмп Ивана.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай