Вълкът от Уолстрийт съди продуцента на филма

Надявах се това да е първата честна сделка в живота ми, каза Белфорт

Вълкът от Уолстрийт съди продуцента на филма | StandartNews.com

Бившият брокер Джордан Белфорт, чиято жизнена история е в основата на сюжета на филма „Вълкът от Уолстрий“ иска 300 милиона долара от продуцента на  филма - компаниятата Red Granite Pictures, съобщава ВВС.

Белфорт е завел съдебен иск срещу нея заради разкритията, че компанията е направила филма с откраднати пари от Малайзия.

Прототипът на главния герой уверява, че е бил подведен, когато е продавал правата за своята автобиография.  Финансистът заявил, че не знае за машинациите. Той изразил съжаление, че се надявал, че това ще бъде първата в живота му честна сделка, но се оказало обратното. Сега  иска парите, защото бил заблуден.

През юли 2019 година продуцентът на „Вълкът от Уолстрийт“ Риза Азиз беше задържан в Малайзия във връзка с обвинение за изчезване на 4,5 милиарда долара от държавния фонд 1MDB, който пък бил контролиран от бившия премиер.

Подозрението е, че парите са използвани за финансиране на култовия филм, който беше номиниран за пет оскара, но не взе нито един.

Филмът бе заснет по мемоарите на бившия брокер и създадетл на компанията Stratton Oakmont Джордан Белфорт. В края на 90-те години на миналия век той лежа две години в затвора по обвинение във финансови машинации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай