Виктория влезе в Топ 30 на младите българи

От "Форбс" представиха класацията си за най-влиятелните личности под 30 години

Виктория влезе в Топ 30 на младите българи | StandartNews.com

Музикалната сензация на 2020 година Виктория получи ново признание. Представителката на България на Евровизия 2021 е избрана за един от 30-те най-вдъхновяващи млади лидери под 30 години в България, а последната ѝ песен "Ugly Cry" предизвика международен отзвук и продължава да покорява музикалните радио и ТВ класации в България.

От "Форбс България" представиха класацията си за 30-те най-влиятелни млади българи под 30 години за 2020-а. Участниците в престижната класация "30 под 30" са едни от най-амбициозните и проспериращи лидери, които се стремят да променят средата около нас. В тазгодишното издание централно място заема 23-годишната Виктория. През изминалите 12 месеца младата певица предизвика огромен международен отзвук с песента си "Tears Getting Sober", която покори едни от най-престижните музикални радио и ТВ класации в Европа, привлече вниманието на стотици международни медии, сред които Grazia Холандия, BBC, RTVE, The Guardian, Cosmopolitan Русия и много други. България бе сочена за фаворит на букмейкърите за победа на Евровизия 2020, но изданието беше отменено заради пандемията.

Виктория е отличена в категорията "Култура, изкуство и медии", като до нея се нарежда и успешната актриса Мария Бакалова, която предизвика международен фурор с участието си в един от най-успешните филми за 2020 година - "Борат 2", както и водещият Николаос Цитиридис. Пълният списък с отличените е достъпен на сайта на Forbes България.

Годината беше много успешна за Виктория и в създаването на нова музика. В пост в социалните мрежи тя споделя, че творчеството ѝ в Spotify през изминалата година е слушано 3 милиона пъти и от близо половин милион слушатели в 92 страни. Това превръща певицата в един от най-слушаните български артисти в дигиталната музикална платформа за 2020-а.

През ноември Виктория представи последния си проект "Ugly Cry". Това е една от потенциалните песни, с които певицата може да представи страната ни пред близо 200 милиона зрители в цял свят на Евровизия 2021.

В рамките на 48 часа новината за представянето на "Ugly Cry" беше отразена в медии в 14 държави, а малко по-късно бе включена и на ротация в радиа и музикални телевизии в Германия, Полша, Беларус, Испания и Гърция. Песента и музикалното видео предизвикаха и много международни видео реакции в YouTube, сред които и тази на популярната музикална влогърка "Honest Vocal Coach", за която наскоро писаха в BBC и VICE.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май и ще бъде излъчвано пряко по БНТ 1 от 22 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай