Веселина Кацарова - отново с майсторски клас в Стара Загора

В рамките на две седмици, от 20 август до 4 септември, тя ще работи интензивно с младите специализанти върху вокалната техника, стил и интерпретация на ролята

Веселина Кацарова - отново с майсторски клас в Стара Загора | StandartNews.com

   Оперната прима Веселина Кацарова щи проведе за втори път майсторски клас за млади оперни певци в родния си град Стара Загора. В рамките на две седмици, от 20 август до 4 септември,  тя ще работи интензивно с младите специализанти върху вокалната техника, стил и интерпретация на ролята. Музикалният съпровод е поверен на Светлана Денева, както и на корепетиторите Деница Петрова и Мануела Манолова. Дългогодишният музикален консултант на Веселина Кацарова, баритонът Николай Ханджиев, ще работи паралелно с младите певци. 
 Тази година  интересът към майсторския клас световно извеесетното сопрано е изключително голям. В него ще се включат млади оперни певци от България, Турция, Швейцария, Германия, Полша, Италия, Австрия, Финландия, Колумбия, Япония, Южна Корея. Майсторският клас ще завърши на 4 септември с гала концерт на участниците в курса с оркестъра на Старозагорската държавна опера под диригентството на Владимир Бошнаков. В програмата на концерта зрителите ще чуят увертюри, арии и дуети от опери на Глук, Моцарт, Верди, Гуно, Офенбах, Пучини, Джордано и др.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай