Васил Терзиев опъна жици в НДК

Кметът на София се оказа горещ фен на поп и рок звезди от тежката кавалерия

Васил Терзиев опъна жици в НДК | StandartNews.com

Васил Терзиев грабна китара зад кулисите на зала едно в НДК, където преди броени дни се случи най-големият фестивал за независима музика. Кметът на София опъна жиците с рокаджийски плам, но това не му попречи да демонстрира респекта си и да аплодира поп звездите от тежката кавалерия. Градоначалникът се оказа страстен меломан, за когото във всеки жанр най-важно е качеството на музиката и на изпълнението.       

XIV-то издание на елитния форум с логото "София 2024" по традиция беше посветено на 17 септември – празника на светиците Вяра, Надежда, Любов и майка им София.

Фестивалът „София“ е първият в България, който популяризира езика на жестовете. Групата за синхронно пеене „Жестим“ с ръководител Мария Атанасова направи песните достъпни за хора с увреден слух, а Таня Димитрова осигури жестомимичен превод.

Първа награда получи песента „Влюбен съм“ на Ивайло Терзиев в изпълнение на Орлин Горанов. Връчи я самата Йорданка Христова, която беше и в журито. С равен брой точки бяха „Ключът е сол“ на Иван Кръстев, Джина Дундова и Димитър Гетов в изпълнение на Маргарита Хранова, и „Огън от спомени“ на Милен Македонски и Костадин Филипов в изпълнение на Георги Костадинов. Отличията връчи прочутият рокаджия Пейо Пеев – председател на Сдружение „Независими автори музикални и продуценти“ и шеф на организационния екип. Трета се класира „Лоши, луди, неприлични“ на Васил Стоев и Живко Колев в изпълнение на Искрен Пецов и „Синдиката“. Специалният приз „Петър Гюзелев“ получи група „Хоризонт“ за  „Нямаме време“. Извън конкурса пяха Нели Рангелова, Богдан Томов, Росица Ганева, госпъл хор, Атанас Лазаров и Галя от „Дует с кауза“, „Спринт“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай