В 11 града ще четат в Нощта на литературата

На 15 май от 18 до 22 часа европейска преводна литература ще четат в 11 български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Ловеч, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

В 11 града ще четат в Нощта на литературата | StandartNews.com

За осми път България ще се включи в международната Нощ на литературата. На 15 май  от 18 до 22 часа европейска преводна литература ще  четат в 11 български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Ловеч, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен. Събитието се организира под егидата на EUNIC -  България.
  В Стара Загора, Града на липите и поетите,  за пети път проявата ще подкрепят общественици, журналисти, поети, учени, както и 9-годишната Гергана Георгиева и майка. Те ще представят на всеки половин час, в рамките на 15 минути, един и същи откъс в 9 градски пространства, наречени „читателски гнезда”. Слушателите ще имат възможност да се докоснат до литературите на различни страни в рамките само на една нощ. Най-любознателните ще чуят белгийска, финландска, ирландска, испанска, полска, португалска, румънска, унгарска, френска поезия и проза.
 Независимо в каква последователност и кои гнезда ще посетят, събралите поне 7 различни печата ще могат да участват в томбола, а печелившите ще получат за награда една от четените книги в Нощта на литературата 2019 г .
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай