Събота,

US академици хвалят „Вездесъщият“

От: Албена Атанасова -
A
A
A

Дали  българският филм „Вездесъщият“ ще продължи състезанието за номинация за „Оскар“ ще стане ясно след месец.  Засега драмата на Илиян Джевелеков се радва на подчертан интерес от страна на водещи кинаджии в Щатите. Там тече  най-интензивната фаза от промоционалната кампания, която би трябвало да вкара родната лента в битката за номинацията в категорията “Чуждоезичен филм”. В ключови кина в Лос Анджелис бяха организирани прожекции за членовете на Американската филмова академия.  Едно от основните събития беше участието на „Вездесъщият“ в цикъла Awardsline на престижната професионална медия Deadline Hollywood, която избира да покаже само някои от 87-те заглавия от цял свят, които се състезават за номинация.

След всяка от прожекциите режисьорът Илиян Джевелеков, Велислав Павлов и продуцентката Мила Войникова /на снимката/ са имали срещи с публиката. Отзивите до този момент са изключително добри.  Членовете на Академията са останали впечатлени от актуалната тематика и световната й валидност. Обсесията на главния герой (Велислав Павлов) да следи всички около себе си със скрити видеокамери разкрива много аспекти от съвременния живот, които засягат както цялото обществото, така и лично всеки от нас. Високи оценки и комплименти е имало за всички елементи на продукцията - сценарий, актьорска игра - определяна като “феноменална”, дизайн, монтаж, музика. 

В следващите седмици предстоят още допълнителни прожекции в Лос Анджелис. В началото на декември членовете на Академията подават гласовете си и в средата на месеца ще бъдат обявени 9-те заглавия, които ще продължат състезанието за номинация, до която ще достигнат само пет от тях. Досега „Вездесъщият“ има множество награди.

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички