Тамплиерите носят в Брюксел детски рисунки

Тамплиерите носят в Брюксел детски рисунки | StandartNews.com

Изложба на детски рисунки в Брюксел ще направят в края на май тамплиерите у нас. В сърцето на Европа ще бъдат показани най-добрите картини на учениците, участвали в националния конкурс за рисунка "Рицарят в мен", организиран от Велик Приорат България. Това съобщи Великият Приор Румен Ралчев. Той награди днес победителите в поредния кръг от надпреварата, провел се в Националния учебен комплекс по култура в Горна баня. Финалът ще е на специална церемония за 24 май.

Деца бяха силно ентусиазирани, участваха над 100 рисунки, каза директорката на НУКК г-жа Величка Велянова. Това не беше просто конкурс, а докосване до историята. Учениците показаха и рицарство днес - спасяване на затрупани от сняг, помощ за бедстващи след наводненията семейства, заяви известният художник Иван Яхнаджиев, преподавател в НУКК и председател на журито. Юбилейна тамплиерска монета получи победителката Анжела Иванова от 4 клас, изобразила параклиса в парка на НУКК. За нея, двамата й подгласници и още 7 деца с най-високо оценени рисунки имаше и книги. Всички хлапета получиха грамоти от Ордена.

Пазете идеалите на рицарството, посъветва учениците българският Индиана Джоунс проф. Николай Овчаров, който като съветник на културния министър Вежди Рашидов приветства децата. Те бяха поздравени от от зам. областния управител на София Живка Първанова. Хорът на НУКК изправи на крака ученици, учители и гости с изпълненията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай