Супер обрати за финала на "Братя"

Това, което зрителите ще видят, е нещо, което изобщо няма да им мине през главата, заяви Калин Врачански

Супер обрати за финала на "Братя" | StandartNews.com

Хитовият сериал на Нова телевизия "Братя" е изпълнен със супер изненади до последния епизод и въпреки че засега не се говори дали ще има втори сезон, много вероятно е това да се случи. Крими сагата, която е добре подплатена с любовни терзания, пожъна истински успех сред публиката. Двама от актьорите пък вече са сред новите любимци на зрителите, въпреки че въобще не са дебютанти или младоци, които тепърва пробиват в жанра. 

Стойо Мирков - в ролята на полицая антимафиот Калин Йосифов, прилича на своя герой: непринуден, естествен, здраво стъпил на земята, предан на работата и семейството си. Но за разлика от него не е чревоугодник, не пие бира и не гледа денонощно мачове. Винаги усмихнатият Мирков не отказва селфита на почитателите си, та дори да са с маски. Ученикът на Стефан Данаилов е роден в Плевен и за кратко живее в Бургас преди да кандидатсва във ВИТИЗ. След като взима тапията заедно с Асен Блатечки, Башар и Карла Рахал, Стефания Колева, Иван Бърнев, Ваня Щерева, Ненчо Илчев, „кара“ казарма във Военния театър в компанията на Бърнев, Ненчо и Иво Сиромахов. И въпреки категоричната си отдаденост на професията и успехите в нея, изведнъж решава да смени пистата – за да освежи сетивата и светоусещането. Отива да работи на гара „Искър“ – и от бачкатор стига до изпълнителен директор. Преди няколко сезона го викат за малък епизод в „Дяволското гърло“ – и Мирков усеща, че тръпката не е изчезнала и пламъкът не е угаснал. В „Братя“ преоткрива насладата от превъплъщението – и то не само защото по сценарий сваля 20 килограма в кадър. Но на сцена не е излизал от 13 години насам и не знае дали скоро би си позволил подобна емоция.

Владимир Михайлов, който е снимал в над 50 международни продукции заради отличния си английски, космополитното си излъчване и мъжкарския си чар, е другият нов фаворит на тв маниаците – и най-вече на нежната половина пред телевизорите. Както се знае, той жъне аплодисменти във всички нашумели мюзикъли от последните сезони в Музикалния театър и в Операта, участва и в групата „Equinox“, която представи България на Евровизия 2018 в Лисабон.

Михайлов расте в артистична среда, въпреки че родителите му са зъболекари - майка му свири на цигулка, баща му на бас китара. Сред най-близките им приятели е самият Джоко Росич, който допълнително подгрява интереса на тийнейджъра към седмото изкуство. В началото на  кариерата си Владо, завършил „Английска филология“ в Алма матер, е само музикант, но докато със „Сафо“ снимат клип, кино продуцентът Джон Капила го чува и му казва супер изненадан „Та ти говориш като нюйоркчанин, идвай на кастинг.“ Така Владо влиза в световното кино.

В ефира на Нова Калин Врачански и Владо Михайлов повдигнаха завесата за предстоящата вълнуваща развръзка на сериала. Войната между Борис и Драго е във финалната си фаза, а зрителите ще видят кой ще излезе победител в нея.

"Феновете трябва да очакват един достоен за финал последен епизод. Общото между моя персонаж Драго и този на брат ми Борис е в чувствата – и двамата колкото силно обичат, толкова силно и мразят. Също така не умеят да прощават лесно", разкрива Михайлов.

"Това, което зрителите ще видят, е нещо, което изобщо няма да им мине през главата. Каквото и да се случва, нашите герои таят още обич един към друг. Винаги каквото и да се случва, те не забравят, това, което са преживели и колко близки са били. Каквото и да правят един на друг, нотката на миналото винаги остава", допълва Врачански.

"Това, което ни помага, е, че и двамата с Калин имаме братя и в живота. Изпитвал съм го на гърба си – да искам да убия брат си, но понеже го обичам и не мога. Тази вечер предстои финала на борбата между екранните братя. В предишните епизоди се опитаха да се помирят, но не успяха. В крайна сметка това е финалът на тяхната битка", споделя Михайлов.

"За пореден път има обрат във взаимоотношенията между двамата братя. Снимачният процес беше много динамичен. Бързо и лесно се споихме като екип", разказва Врачански.

"По време на снимките бях застигнат от заразата и трябваше да ги преустановим за известно време. За щастие, много малко хора от нашия екип имаха среща с вируса. При мен мина леко и съм благодарен за това, но апелирам всеки да се пази", допълва Михайлов.

"Моят персонаж Борис е много сложен и разнообразен образ, който за добро или за лошо, изпада в различни ситуации и емоционални състояния. И трябва да се пребори с тях, за да остане жив", разказва Врачански.

"Аз много харесвам какво Калин направи с героя си, защото без неговата игра и образ, не би се получил и моя. Те са много свързани", категоричен е Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай