Стефан Командарев: Зуека ще ми липсва, стискам му палци

Нашата история е много дълга и скъпа, разкрива режисьорът

Стефан Командарев: Зуека ще ми липсва, стискам му палци | StandartNews.com

Режисьорът Стефан Командарев отложи снимките на новия си проект „Ало“ за началото на следващата година. Той за първи път няма да работи с Васил Василев-Зуека, който замина в чужбина да гради ново бъдеще.

„Зуека ще ми липсва. Това е неговото решение и на семейството му. Аз мога само да стискам палци всичко да се развие така, както те очакват“, сподели режисьорът пред медии.

„Нашата история със Зуека е много дълга и скъпа. Запознах се с него към 1996-1997, когато снимах предаването „Понеделник осем и половина“, бях един от основните режисьори. Тогава го поканих, защото бях гледал всички постановки на театър „Кредо“ - театралната формация, която имаха с Нина Димитрова. Той стана редовен участник в моите предавания. Станаха страхотна двойка с Параскева Джукелова.

След това той участваше във всичките ми филми. Той е изключително добър драматичен актьор. Няма да забравя, когато филмът „Посоки“ беше представен в Кан, всеки втори журналист там питаше какъв е този актьор, който досега не сме виждали много в български филми.

Този актьор, с когото започва филмът и прави страхотна роля. Аз на всички трябваше да обяснява кой е Зуека и какво прави. На тях им се виждаше изключително странен фактът, че той участва в телевизионни формати. Свързват ни всички тези филми, които направихме заедно“, разказа режисьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай