Стартът на Кан закъсня заради Ковид

Гостите чакаха час и половина на опашка за тестове

Стартът на Кан закъсня заради Ковид | StandartNews.com

Технически затруднения белязаха началото на кампанията по тестване за COVID-19, която се превърна в неизменна част от тазгодишното издание на международния филмов фестивал в Кан. В продължение на час и половина желаещите да се изследват са чакали на опашка и са били отпратени. 

Впоследствие техническият проблем бил разрешен, а сред неудобствата за филмовите дейци, задължени от организаторите на събитието да се тестват, останало предимно закъснението в обявяването на резултатите.

Според регламента на 74-ото издание на феста в Кан, което стартира на 6 юли, всеки, който иска да присъства на прожекция или друго събитие, следва да представи негативен тест за коронавирус, който да е на не повече от 48 часа. Изследванията би трябвало да се случват след предварително записване, което може да се случва и онлайн, съобщават от "Deadline".

Тестването все още не е на дневен ред за българската делегация на френската Ривиера. Филмът "Жените наистина плачат" на Весела Казакова и Мина Милева ще бъде представен в рамките на паралелната програма "Особен поглед", като световната премиера е заложена за 14 юли.

Именно тогава те ще преминат по червения килим на Кан в компанията и на първата българска актриса с номинация за "Оскар" Мария Бакалова, която също участва в продукцията. Тогава се очаква и българките да осъществят т.нар. "плачеща кампания" на престижния фестивал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай