Старт за коледните романи

Джени Хейл и Бен Милър са сред първите автори, които ще четем

Старт за коледните романи | StandartNews.com

Манията по коледните романи започва. Джени Хейл стартира с „Коледни писма“ /“Хермес“/. Бляскавият свят на Елизабет се срива, когато приятелят ѝ я изоставя дванайсет дни преди Коледа, слагайки край на седемгодишната им връзка. Загърбила своите мечти заради него, сега тя не знае какво да прави с живота си. Решава да се завърне в родното си градче Мейсънс Ридж, където се запознава с привлекателния, но загадъчен Пол. Неочаквано Елизабет се сдобива с купчина писма от непрежалимата си баба, които ѝ разкриват трагична любовна история. През 2017 г. Hallmark Channel адаптира „У дома за Коледа“ на Джени Хейл в пълнометражен филм. През 2019 г. е екранизирана и книгата й „Коледни пожелания и бисквитени целувки“, пожънала огромен успех сред българските почитателки на романтични четива. На топъл прием у нас се радват и останалите заглавия от авторката, посветени на Коледа, както и летните й романи.

„Нощта, в която срещнах Дядо Коледа“ е на Бен Милър /“Хермес“/ - автор на бестселъри, известен актьор и режисьор. Участвал е във хитовите сериали „Смърт в рая“ по BBC и „Бриджъртън“ по Netflix, във филмите за Джони Инглиш и Падингтън. В момента в България излъчват сериала „Професор Т“, където той играе главната роля. На българските читатели Бен Милър е познат като автор на „Денят, в който пропаднах в приказка“ и „Нощта, в която заседнахме в приказка“.

Сегашната история е за Джаксън, който знае всичко за летящите северни елени, за елфите и работилницата на Северния полюс, за магията, която позволява на Дядо Коледа да разнася подаръци по целия свят само за една нощ. Само че има едно нещо, което момчето не знае: как Дядо Коледа се е превърнал в Дядо Коледа. Когато се срещат, добродушният старец дори се съгласява да му разкаже своята невероятна история.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай