Соня Йончева търси млад талант

Сопраното издирва следващата световна бг звезда

Соня Йончева търси млад талант | StandartNews.com

Световноизвестното сопрано Соня Йончева ще покани по време на концерта си в родния Пловдив по-късно тази година един млад български певец, който ще изпълни любимата си ария. Йончева лично ще прослуша всички, които й изпратят видео запис със свое изпълнение и кратко представяне на имейл [email protected] и ще избере един късметлия.

„Щастлива съм, че ще открия за българската публика едно ново име, което съвсем скоро ще разнася славата на нашите гласове по света. Знам колко е важно някой да те забележи и да ти подаде ръка в началото на кариерата“, каза Йончева, която в момента работи върху новия си албум за „Сони Класикал“ в Женева. Подробностите около тавата се пазят в тайна. Очаква се записът да се появи до края на годината.

Програмата на най-успешната българска оперна звезда е запълнена до 2028-а. Въпреки пандемията, Соня Йончева е сред най-търсените имена на световната сцена. Тя ще пее на 14 юли на Националния празник на Франция на Гала концерта пред Айфеловата кула, който ще бъде предаван на живо от най-гледания френски телевизионен канал France 2.

На 19 юли Йончева е звездата в операта „Травиата“, която ще бъде представена на открито във Флоренция с партньори от ранга на Франческо Демуро и Лео Нучи, диригент е Карло Рици.

На 14 август сопраното е сред звездите на 100 годишния юбилей на фестивала в Залцбург, където ще изнесе Ренесансов концерт.

След Австрия, звездата се завръща за няколко дни в България за големия си концерт на 25 август в Античния театър с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. В програмата са включени произведения на Верди, Пучини, Маскани, както и изпълнение – изненада, подготвено специално за родната публика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай