Sofia Guitar Fest 2024 събира едни от най-добрите български китаристи на една сцена

Събитието се реализира с подкрепата на Столична община

Sofia Guitar Fest 2024 събира едни от най-добрите български китаристи на една сцена | StandartNews.com

София ще се превърне в музикалната столица на България от 4 до 6 октомври 2024 г. със Sofia Guitar Fest 2024 – тридневен фестивал с вход свободен, който ще събере родни китарни виртуози и любители-музиканти. Кулминацията на събитието, реализирано с подкрепа на Столична община, ще бъде на 5 октомври. Тогава ще се проведат мастър класовете на проф. д-р Цветан Недялков от „Ку-Ку Бенд“ и Димитър Кърнев от D2.

В същия ден от 17:00 ч е грандиозният китарен флашмоб в парка на НДК пред „Кино Кабана“, в което участниците ще свирят редом с музикални звезди. Организаторите ще предоставят предварително изпратени ноти на всички записали се и гарантират място за всички регистрирани. Участниците трябва да носят личните си китари, за да се включат в преживяването.

В програмата ще се включат част от най-обичаните български групи, сред които P.I.F. с вокалист Владо Михайлов, Dee Stoned – новият проект на Деян Каменов (Дидо), „Торнадо“ с трибют на Bon Jovi, както и младите таланти Филип Донков и Jupiter 7.

Освен силен концертен афиш, фестивалът ще предлага и множество активности за всички възрасти, като безплатни уроци по китара за начинаещи, арт зони, музикален базар, игри и фен пространства. Специално внимание ще бъде отделено и на най-малките посетители с уроци по китара за деца до 6 години и музикална занималня.

Достъпът до Sofia Guitar Fest 2024 е с вход свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай