Слушаме Бочели по Великден

Bulgaria ON AIR ще излъчи концерта „Музика за надежда“, гледан вече от над 37 милиона

Слушаме Бочели по Великден | StandartNews.com

В дните на най-светлите християнски празници Bulgaria ON AIR ще предава на живо църковните служби за Великден – и е единствената българска телевизия, която ще излъчи „Музика за надежда“ на Андреа Бочели. Както се знае, световноизвестният тенор направи мини концерт в празната катедрала на Милано под съпровода на единствен органист. Изпълнението беше проследено от над 20 милина души в Ютюб, а вече е гледано от общо над 37 милиона. Наелектризиращото представление идва при нас в навечерието на православния Великден – точно в 23,20 часа. Телевизията е и единствената в България, която разполага с правата за излъчване на концерта на територията на страната.

На 18 април от 23,45 часа зрителите ще станат съпричастни на празничното Пасхално богослужение – на живо от патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“, а на 19 април от 10,55 часа пряко от „Света Неделя“ - катедралния храм на Софийска епархия, ще бъде излъчено празнично богослужение за Второ Възкресение.

Киното и поп музиката също са в топ акцентите на политематичната програма. На 18 април от 20,30 часа гледаме номинираният за „Оскар“ и „Златен глобус“ филм „Джаки“ – за първите 4 дни от живота на Джаки Кенеди след убийството на съпруга й на 22 ноември 1963 година. След вълнуващата история зрителите ще се насладят на концерта на обичания от всички дует „Авеню“. Точно в 22,10 часа спектакълът „Безвремие“ ще завладее ефира.

Навръх Великден водещият на „Операция История“ Росен Петров се среща с доцент Йордан Йорданов - специалист с дълбоки познания в сферата на историята и туризма, който ще разкаже малко известни факти за присъствието на народа ни по чуждите земи и влиянието, което България има в световната история.  На 19 април от 20,30 е шоуто на Графа в „Арена Армеец”. Малко по-късно, от 23,10 часа, е премиерата на “Одисеята на Жак-Ив Кусто“ за знаменития океанограф и еколог.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай