Шкумбата: Не искам да бъда опитна мишка

Прочутият хуморист е обиден от отношението на държавата към свободните артисти

Шкумбата: Не искам да бъда опитна мишка | StandartNews.com

„Не искам да бъда опитна мишка“, каза Димитър Туджаров-Шкумбата при Георги Любенов в БНТ. Прочутият хуморист с диплома за инженер не е убеден, че всичко, изговорено за пандемията в световен мащаб, трябва да се приема едно към едно. Според него зад международната истерия по коронавируса има игра, водена от хората с големи капитали, които усвояват милиони, благодарение на карантината.

„Не казвам, че е заговор – просто нов начин да се печели на гърба на невинните и работещите – във всички държави. Спекулантите и богатите ще направят огромни пари от така наречената пандемия, която всъщност е грипна епидемия. Имам чувството, че лидерите на страните играят на сляпа баба. Кризата е благодат за политиците, защото вниманието ни е отклонено. Те уж са на наша страна, на страната на народа, но какво правят? Ние, нормалните, явно не сме нужни – ще си отидем: дали от глад или заради това, че сме без работа. Когато си плащал данъци на държавата, тя не може да те дели – ние, хората със свободни професии, бяхме наречени маргинали. Излиза, че сме излишни – не фигурираме, като че ли сме лукс. А когато чуя за проценти и цифри, знам, че някой винаги може да излъже. Чух с ушите депутат в италианския парламент да казва: Спрете с голямата лъжа“. Така че да видим кога ще приключи“, анализира Шкумбата.

Той обаче е категоричен – по-добре да се смеем, отколкото да се фиксираме. „Смехът е отдушник и начин за оцеляване – като клапа, когато има напрежение. И това е причината в момента в медийното пространство да има вицове и смешни истории, те се бълват всеки ден“, твърди Туджаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай