Режисьорите и Продуцентите обявиха номинациите си

„1917“, „Ирландецът“, „Имало едно време в Холивуд“, „Паразити“ и „Jojo Rabbit“ са фаворитите и на двете Гилдии

Режисьорите и Продуцентите обявиха номинациите си | StandartNews.com

Създателите на „1917“, „Ирландецът“, „Имало едно време в Холивуд“, „Паразити“ и „Jojo Rabbit“ едновременно получиха номинации за отличията на Гилдиите на американските режисьори и продуценти.  

И двете церемонии са показатели за успеха на Оскарите. Последните 6 отличници на Режисьорите са печелили златото, а Продуцентите 21 години до сега са присъждали своя приз на продукциите, които по-късно са прибирали „Оскар“ за най-добър филм.

Гилдията на режисьорите номинира и три дами в категорията си за режисьорски дебют – Мати Диоп за „Atlantics“, Алма Хар‘ел за „Honey Boy“ и Мелина Мацукас за „Queen & Slim“. Учудващо Гилдията не почете Грета Гъруиг за „Little Women“ или пък Тод Филипс за „Жокера“ и Ноа Баумбах за „Брачна история“.

Продуцентите обаче не пропуснаха да номинират трите продукции заедно с „Пълно ускорение“ и „Вади ножовете“. В категорията за анимация Гилдията избра „Замръзналото кралство 2“, „Играта на играчките 4“, „Как да си дресираш дракон 3“, „Загубеният Йети“ и „Missing Link“. Фаворитите от малкия екран са „Игра на тронове“, „Големите малки лъжи“, „Короната“, „Succession“ и „Watchmen“ в категорията за драма. „Невероятната мисис Мейзъл“, „Fleabag“, „Barry“, „Schitt’s Creek“ и „Veep“ се борят за най-добра комедия. За номер 1 минисериал се съревновават „Чернобил“, „Истински детектив“, „When They See Us“, „Fosse/Verdon“ и „Unbelievable“.

Продуцентите ще почетат с различни специални отличия и Тед Сарандос, Брад Пит, Диди Гарднър, Джереми Клайнер, Марта Кауфман, Октавия Спенсър и филма „Бомба със закъснител“.

Връчването на призовете на Гилдията на американските продуценти е на 18 януари. Церемонията по раздаването на наградите на Гилдията на американските режисьори ще се проведе на 25 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай