Разпръскват праха на Татяна Лолова в Лозенец

Звезди от сцената и екрана на „Арт поток“ 2021 гостуват на фестивала

Разпръскват праха на Татяна Лолова в Лозенец | StandartNews.com

Елит от звезди, които блестят на сцената и екрана, се събират по традиция в разгара на лятото в Лозенец. През юли в морския курорт за пореден път ще се случи фестивалът „Арт поток”. Събитията отново ще бъдат в Царево и в „Хасиенда бийч“, сподели организаторът и продуцент Димитър Тодоранов на среща с медиите. Форумът ще бъде открит на 17 юли с международна изложба в Исторически музей в Царево и ще остане там до края на сезона. Експозицията ще включва живопис, графика и пластики.

Три са театралните премиери – „Догодина по същото време“ на Ивайло Христов с Александра Сърчаджиева и Ненчо Илчев, моноспектакълът на Алекс Сърчаджиева „На живо“ на Яна Борисова и Димитър Коцев-Шошо, „Монолози за пениса“ на Росица Обрешкова с Кирил Ефремов, Павел Иванов и гост, чието име се пази в тайна. Филип Аврамов, Калин Вельов, Севинч Ибрахим, Милен Кукошаров и Цветан Андреев идват в Лозенец с „Бай Рок“ и група „Джинджифил“. Яна Борисова е автор на още един текст – за моното на Иван Тодоров „За любовта и всичко останало“, познат от обичайното караоке парти на „Хасиенда“. Зрителите ще чуят смешна, покъртителна и абсурдна изповед на неузрял хедонист, който се бори ежедневно за чувствата си и с ужаса от самотата, а режисьор е Вежен Велчовски. Представленията са на сцената в читалището на Царево от 21 часа.

На „Арт поток“ ще бъде представена очакваната биография на Богдана Карадочева и Стефан Димитров “Безнадежден случай“. Гост на Лозенец ще бъде и голямата Цветана Манева с морска премиера на книгата „Тя, Цветана Манева“ отново под редакцията на Георги Тошев. Лео Бианки пък ще раздава автографи на „Моят път“. За първи път в Лозенец идва и Веселин Маринов, който ще говори за мемоарите си „От любов“ и ще има акостични изпълнения на свои хитове. Нашумялата млада авторка Рене Карабаш, която в момента работи по първия си игрален филм, ще представи на плажа поезията си „Писма на Омар до бъдещата му съпруга“. Иво Сиромахов се завръща с продължението на „У майкини“.  Ненчо Илчев отново ще зарадва малки и големи с фокуси и магии на площада пред читалището в Царево и ще продължи с представянето на томчето си „Забранената книга за фокуси“.

„Арт Поток“ ще почете и паметта на великата Татяна Лолова, която няколко години беше патрон на фестивала. Част от прахта й ще бъде разпръсната в малкия залив в Лозенец, където бе разнесена и прахта на любимият й съруг Славето.

„Ще изненадаме гостите и с четирима световноизвестни диджеи. Фестивалът стартира на 3 юли със световноизвестните Tube&Berger. На 17 юли в Лозенец пристига италианският артист Федерико Скаво, а на 21 юли е ред на изключително популярния John Acquaviva, създател на лейбълите Plus 8 и Definitive Recordings, който ще проведе и онлайн семинар за новите предизвикателства. Дейвид Торт гостува край малкия плаж в Лозенец на 4 септември. DJ Claptone, който е прочут със златната маска, която не сваля от лицето си, е кулминацията в „Хасиенда“. Финалът на 11 септември е за резидента на легендарния клуб Cavo Paradiso в Миконос DJ Free Spirit“, коментира Димитър Тодоранов.

Режисьорът Ники Илиев проправя път на пълнометражните филми – публиката ще гледа „Завръщане“, който скоро ще бъде качен и в платформата на стрийминг гиганта Netflix. През юли по Южното Черноморие стартират и снимките на продължението. „Арт поток“ вече договаря партньорство и с международния варненски фестивал за късометражно кино „Карантина“. В програмата е и документалният филм за художника Васил Иванов, легенда на модерното БГ изкуство.

За четвърта поредна година ще се проведе и лятна арт академия за деца под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят на малкия плаж в Лозенец. Невръстните артисти ще бъдат щастливи и от предстоящата премиера на книгата „Duende“ на Рени и Сузи, едни от най-следваните български знаменитости в социалната мрежа TikTok.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай