Пускат филм за Петя Дубарова до края на тази година

. Заглавието - "Петя на моята Петя", е заимствано от едноименния неин разказ.

Пускат филм за Петя Дубарова  до края на тази година | StandartNews.com

В ход е работата по първия игрален филм, посветен на поетесата Петя Дубарова. Заглавието - "Петя на моята Петя", е заимствано от едноименния неин  разказ. Автори на сценария са две популярни вече имена от българското игрално и ТВ-кино, заклети почитателки на стиховете на Петя Дубарова - Нели Димитрова ("Love.net", "Възвишение", "Връзки", "Домашен арест", "Скъпи наследници") и Валентина Ангелова ("Под прикритие", "Домашен арест", "Скъпи наследници"). 
  "Това ще бъде филм за една съвременна Петя в днешния Бургас, град, който продължава да ражда таланти. Целият екип вярваме, че ще създадем продукт, който да се хареса не само у нас, но и зад граница, защото сценарият е силен и много повлиян от незабравимата Петя Дубарова - една от културните емблеми на Бургас и България", каза пред Радио Бургас режисьорът на филма Александър Косев. Той е познат на киноманите от ТВ-продукции "Столичани в повече", "Домашен арест", "Кантора Митрани", "Дървото на живота", "Връзки", "Откраднат живот", "Скъпи наследници".
Продуцентът на проекта Николай Урумов ("Домашен арест", "Кантора Митрани", "Вила Роза")  възнамерявал да покани за участие във филма знакови актьори от Бургас. Продукцията се осъществява с финансовата подкрепа на Националния филмов център и на община Бургас, осигурено е и копродуцентско финансиране от чужбина. Партньор на проекта е и домът-музей "Петя Дубарова" в Бургас, авторите имали пълното съдействие и на сестрата на поетесата - Елица Дубарова.
   Екипът на филма "Петя на моята Петя" се надява той да бъде готов до края на тази година  и да бъде представен в Бургас като част от събитията, посветени на 40-годишнината от смъртта на непрежалимата бургаска поетеса.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай