Писателка извади интересни тайни за Кирил Маричков

Втора част на биографията на Маричков няма да има

Писателка извади интересни тайни за Кирил Маричков | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Трагично починалият рокаджия Кирил Маричков е планирал втори том на биографичната книга „На прага на времето”. В него той е щял да разкаже за годините, в която се създава с негово основно участие първото българско рок радио, както и участието му в политиката и Великото народно събрание. Това разкри пред Нова телевизия авторът на книгата Веселина Паскова.

Тя посочи, че макар да са водили разговори по темата, втора част на биографията на Маричков няма да има. „Той не можеше да допусне нещо половинчато”, обясни Паскова.

Писателката показа и много скъп спомен от Кирил Маричков - ръкопис на текста на песента „Мускетарски марш” на „Щурците”. Той е написан на картон, който се слага в ризите при химическо чистене. Точно на такива картони си пишел текстовете Маричков, когато ги записвал или репетирал.

„Кирил Маричков е епоха, вселена. Той е закодиран в нас. Поколения израснаха с неговите песни. Беше много начетен човек, можеше да говори за всичко. За него беше важно отношението на публиката”, сподели още Паскова.

„Трудно ми е до говоря за него. За мен той беше вдъхновител. Има много хора, които вече се страхуват да се занимават с политика. Това е нещо, в което може лесно да те очернят. Той не се страхуваше да заяви позициите си и да бъде активен”, коментира музикантът Васил Гюров. И допълни, че в гласа на Маричков е имало нещо много специфично и вълшебно. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Gena
преди 9 часа

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи