Педро Алмодовар ще снима уестърн

Режисьорът призна, че е започнал да се движи в нова посока след филма си “Жулиета” от 2016-а

Педро Алмодовар ще снима уестърн | StandartNews.com

Легендарният испански режисьор Педро Алмодовар заяви, че работи върху уестърн – изненадващ обрат в кариерата на майстора на мелодрамите за женско приятелство, който спечели популярност с “Жени на ръба на нервна криза”. Носителят на „Оскар“ каза пред репортери на филмовия фестивал във Венеция, че е написал сценарий за каубойски филм, но че това е „различен вид уестърн, който ще бъде много колоритен, много театрален“, предаде БГНЕС.

Режисьорът показа за първи път на фестивала последния си филм „The Human Voice”, а британската актриса Тилда Суинтън е в главната роля като отчаяна и отмъстителна жена, която чака отчуждения си любовник да й позвъни. Заснет миналия месец, 30-минутният филм е много свободно адаптиран от класическата пиеса на Жан Кокто.

70-годишният Алмодовар призна, че е започнал да се движи в нова посока след филма си “Жулиета” от 2016-а. „Това е отрезвяване като това, което ме съпътстваше и в „Болка и величие“, последният му изключително автобиографичен филм, където Антонио Бандерас играе режисьор, страдащ от хронични болки в гърба, както и самия Алмодовар. Филмът разказва за осъзнаването на режисьора през спомените му за прекрасна любов с друг мъж.

Алмодовар заяви, че се надява да стартира следващия си филм “Madres Paralelas” през октомври и след това да направи уестърна, както и друг филм, наречен “A Manual for Cleaning Women”. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай