Нова книга помага на пътешествениците да изберат любим маршрут

Веселина Филипова ни отвежда както на познати, така и на екзотични и любопитни места

Нова книга помага на пътешествениците да изберат любим маршрут | StandartNews.com

От слънчева Испания, през шумната и весела Италия, та чак до екзотични дестинации като Гибралтар и Египет. През всички тези места ни превежда новата книга на Веселина Филипова – журналист, писател и виден пътешественик. 

„Ваканция за двама“ е идеалното четиво за всеки, който е подмамен от далечните хоризонти и постоянно обмисля своето следващо пътуване. Авторката е подготвила (и лично изпитала) десетки дестинации по Средиземноморието (и не само), където двама влюбени могат да намерят уют и приключения.

Нейните вдъхновяващи текстове ще поведат пътниците както до известните забележителности, така и до неочаквани скрити кътчета, обгърнати от романтична тайнственост. В цялата книга има изключително много предложения, които може да ви вдъхновят за пътуване във всеки един сезон от годината и за различна продължителност на ваканцията. 

Но дори и да нямате планове за пътуване скоро, в тези увлекателни пътеписи ще откриете различни култури и ще натрупате нови преживявания, без да е необходимо да отидете накрай света, за да им се насладите. 

Във „Ваканция за двама“ може да прочетете повече за Либия и Лептис Магна – мъртвият римски каменен град, но може да отидете и до края на света през Устата на Ада в Португалия. В книгата може да научите повече и за Мостар – с дупки от война и мост на любовта в Босна и Херцеговина, както и за Тичино в Швейцария, където е раят на банките, шоколада и часовниците.

„Тази книга е един въодушевяващ средиземноморски полъх, който Веселина Филипова споделя с читателите си. Слънчев спомен от щастливо плаване. На всеки, който се докосне до „Ваканция за двама“, му предстои вдъхновяващо преживяване с опитен и щедър водач и с много ведро настроение. Bon Voyage!“, споделя за книгата Мира Баджева, член на УС на АБУЖЕТ – Българската асоциация на пишещите за пътешествия журналисти и писатели.

„Ваканция за двама“ вече е налична във всички книжарници в страната, а може да я поръчате и онлайн с 10% намаление на www.soft-press.com

Веселина Филипова е журналист и писател пътешественик, автор на богато илюстрованите книги „Италия – земя с душа“ и двуезичната „Винени пътешествия в България“. Редактор съставител е и на електронното издание „Софийски сюжети“.
Нейни текстове и фотографии са публикувани в ред сборници и антологии. Член е на Съюза на българските журналисти и на АБУЖЕТ – Българска асоциация на журналистите и писателите по туризъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай