„Необозримо за Кольо К.“ в НДК

На 4 октомври е откриването на изложбата с графики и живопис на големия художник

„Необозримо за Кольо К.“ в НДК | StandartNews.com

Серия от графики и живописни платна, които не са показвани в Пловдив, са сред акцентите от изложбата „Необозримо за Кольо К.“ в Арт галерия НДК. Любителите на изкуството ще видят произведения на художника, предоставени от меценати и частни сбирки. Официалното откриване е на 4 октомври от 18, 30 ч. Експозицията разкрива разноликото творчество на артиста от Пловдив в неговия иначе „необозрим свят“. Ще бъдат показани ранни произведения, включително скулптури и инсталации.

„Творчеството на Кольо Карамфилов е поетически сложно и дълбоко. Той е един от най-обичаните художници - работеше с най-различни техники, правеше от всичко изкуство. Включихме в изложбата с много ранни негови неща – графики още от времето, когато се подписваше като Николай Карамфилов. Има много интересна комбинация между пластика и рисунка и, разбира се, големи живописни произведения, в които могат да се видят целия този свят от символи, знаци, послания на Кольо Карамфилов.“, споделя професор Галина Лардева, изкуствовед и куратор на изложбата „Необозримо за Кольо К.“.

На изложбата в НДК ще бъдат показани и откъси от филми за и с участието на Кольо Карамфилов. На премиерата ще бъде представен и двуезичен каталог, който съдържа биографични данни на твореца и представя произведения от неговото творчество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай