Натали Ууд, Яна Титова и Марк Ръфало по HBO

Звезди, анимация и екшън в документалистики и сериали през май

Натали Ууд, Яна Титова и Марк Ръфало по HBO | StandartNews.com

„Доза щастие“ на Яна Титова по истинската история на Весела Тотева вече е предложение № 24 в БГ селекцията на HBO.  Драмата с Валентина Каролева, Димитър Николов, Александър Алексиев, Силвия Лулчева, Асен Блатечки, Ирмена Чичикова, Лидия Инджова, Иван Бърнев ще се завърти на 17 май. Разказът е за 90-те, когато наркотиците са широко разпространени в България. Докато търси щастие, главната героиня открива ада, защото щастието, подобно на дявола, има много лица. Любов преобръща живота ѝ и го унищожава, но семейството ѝ винаги е до нея и ѝ помага в трудни моменти. Лентата е адаптация по книгата „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ от 2016-а на Весела Тотева, която превръща спасението си в кауза, но умира ненадейно на 4 март 2019-а. Ето и още четири премиерни сериала, които гледаме през май – драмата „Дотолкова съм сигурен“, „Велика“, момичешката история „Бети“ и адаптацията по комикс „Старгърл“. Новото документално заглавие е посветено на Натали Ууд. „Натали Ууд: Онова, което остава“ разказва истинската история на холивудската звезда от руски произход Натали Ууд, проследявайки нейните победи и неуспехи в професионалния и личния живот. Освен задълбочени интервюта с дъщеря й Наташа Грегсън Вагнер и с хора от най-близкото й обкръжение, филмът включва и непоказвани досега фотографии, дневници и домашни филмчета, които открехват завесата пред живота на актрисата, която напуска този свят едва на 43.

Завръща се класиката „Заразяване“ с Марион Котияр и Мат Деймън, а сред новите заглавия за цялото семейство са „The Angry Birds: Филмът 2“, „Шазам“, „Мошенички от класа“.

„Милиарди“ също се завръща - със своя пети сезон.  Носителите на „Златен глобус“ Пол Джамати и Деймиън Люис са звездите в актуалния и провокативен сериал, чието действие се развива в света на големите финансови игри в Ню Йорк Проницателният и отракан прокурор Чък Роудс и брилянтният амбициозен крал на хедж фондовете Боби Акселрод са се запътили към титаничен сблъсък.  Всеки използва интелекта, властта и влиянието си, за да надхитри другия, а залогът са милиарди долари.

В „Бети“ участват Диди Лъвлейс, Moonbear Нина Морън, Аджани Ръсел, Рашел Винбърг. Сериалът е по високо оценения от критиците пълнометражен филм на Кристъл Мозел „Skate Kitchen“, който проследява група момичета с различни характери, опитващи се да намерят мястото си в мъжкия свят на скейтбордистите в Ню Йорк. Инатът и силната воля на Джаней колкото ѝ помагат, толкова и ѝ пречат. Колоритният стил Хънибеър е само прикритие на емоционалните й проблеми. Кърт е любовница, боец и дете в тялото на жена. Отраканата Индиго идва от заможно семейство и е отпаднала от художествена академия. В периферията на групата е Камил, която иска да е с момчетата в скейт парка и е отвоювала мястото си сред тях, но трябва да осъзнае, че особено в очите на останалите момичета да си готина сред момчетата, не означава кой знае какво.

„Дотолкова съм сигурен“ с Марк Ръфало, Мелиса Лио, Роузи О'Донъл, Арчи Панджаби  по бестселъра на Уоли Лам от 1998-а е епична драма от шест части, проследяваща паралелно живота на близнаците Доминик и Томас Бърдзи. Именно в тяхната роля влиза Марк Ръфало. Семейната сага за предателство, саможертва и прошка се развива на фона на Америка през ХХ век. Виждаме Доминик и Томас в различни етапи от живота им, като започваме в настоящето, когато те са почти на средна възраст, и се връщаме назад към юношеството чрез спомените на Доминик.

„Велика“ с Ел Фанинг, Никълъс Холт, Фийби Фокс, Адам Годли, Гуилъм Лий е антиисторическо приключение в Русия от XVIII век на номинирания за „Оскар“ сценарист на „Фаворитката" Тони Макнамара. Комедийната драма проследява възхода на Екатерина Велика (Ел Фанинг), която от аутсайдер се превръща в най-дълго управлявалата жена в руската история. Първи сезон разказва художествено анахроничната и забавна история на младо, идеалистично и романтично момиче, което пристига в Русия за уредения си брак със своенравния император Петър. Надеждите ѝ за любов и светло бъдеще скоро угасват в опасната, назадничава и покварена действителност, която тя е решава да промени. Единственото, което трябва да направи, е да убие съпруга си, да победи църквата, да покори военните и да спечели на своя страна придворните.

„Старгърл“ с Брек Басинджър, Ивет Монреал, Анджелика Уошингтън, новият сериал от „Вселената на Ди Си“, е по сценарий на автора на комикси Джеф Джонс. Гимназистката Кортни Уитмор се мести в Блу Вали, Небраска, след като майка ѝ се омъжва за Пат Дъган. Там тя  вдъхновява на пръв поглед необещаваща група млади герои да спрат злодеите от миналото. Игралната драма е нов прочит на комиксите от 1999-а за Старгърл и първия екип супергерои. Непредсказуемият сериал е вдъхновен от сестрата на Джонс, която загива в самолетна катастрофа.

Суперколекция от 21 блокбастър заглавия от Марвел Вселената ще е достъпна за гледане наведнъж между 8 и 31 май - „Железният човек“ 1,2,3; „Капитан Марвел“ (2019),  “Спайдърмен: далече от дома“ (2019), „Ант-Мен", „Ант-Мен и Осата“, „Капитан Америка: първият отмъстител“, „Капитан Америка: завръщането на първия отмъстител“, „Първият отмъстител: войната на героите“, „Тор“, „Тор: светът на мрака“, „Тор: рагнарок“, „Черната пантера“, „Доктор Стрейндж“, „Пазителите на Галактиката“, „Пазителите на Галактиката vol.2”, „Отмъстителите“, „Отмъстителите: ерата на Ултрон“, „Отмъстителите: война без край“, „Отмъстителите: краят“ (2019). Пълната Marvel колекция съдържа 23 заглавия – тук липсват само „Хълк“ и „Спайдърмен: Завръщане у дома“.

„The Angry Birds: Филмът 2“ - войната между гневните птици и хитрите зелени прасенца приема нови измерения. Поредна заплаха грози както Острова на птиците, така и Острова на прасетата. Ред, Чък, Бомб и Могъщия орел привличат на своя страна сестрата на Чък Силвър и сключват несигурно примирие с Ленард, асистентката му Кортни и компютърджията Гари, за да сформират суперекип, който да спаси домовете им.

„Заразяване“ на Стивън Содъбърг е с Мат Деймън, Кейт Уинслет, Джъд Лоу, Лорънс Фишбърн, Марион Котияр. Екшън трилърът се върти около заплахата от разпространението на смъртоносна зараза по целия свят. Докато епидемията придобива все по-застрашителни размери, световната медицинска общност се надпреварва с времето, за да открие лекарство и да контролира паниката, която се разпространява по-бързо от самия вирус. В същото време обикновените хора се опитват да оцеляват на фона на разпадането на цялото общество. Група доктори от Световната здравна организация и Американския център за предотвратяване на заболяванията проследява произхода на вируса до Хонг Конг и започва работата по изработването на лекарство, докато се бори срещу фалшивите слухове и паниката сред населението.

„Шазам!“ със Закари Ливай, Марк Стронг, Ашър Ейнджъл, Джак Дилън Грейзър е за 14-годишното отракано хлапе Били Батсън, което живее в приемно семейство. Благодарение на древен магьосник, трябва само да извика една дума „Шазам“, за да се превърне в порасналия супергерой. Шазам обаче си остава дете в божествено мускулесто тяло и се наслаждава на тази версия на себе си, като прави всичко, което един тийнейджър би направил със своите суперсили - забавлява се! Може ли да лети? Има ли рентгенови очи? Може ли да изстрелва мълнии от ръцете си? Може ли да избяга от изпита по социални науки? Шазам изпитва границите на уменията си с радостно безразсъдство, но трябва да усвои силите си много бързо, ако иска да пребори смъртоносното зло, управлявано от др Тадеус Сивана.

„Мошенички от класа“ с Ан Хатауей, Ребел Уилсън, Алекс Шарп, Ингрид Оливър е за Джозефин и нейната компания. Британската красавица с огромно имение в Бомон сюр Мер е спец в омайването на наивни богаташи от всички краища на света и измъкването на парите им по всевъзможни хитри начини. Един ден в нейния подреден и луксозен свят нахлува Пени - свободолюбива австралийка, която също си изкарва хляба, като се възползва от слабостите на мъжете, само че с не толкова пълни джобове. Нейното поле на действие са кварталните барове, където тя пребърква портфейлите на подпийналите кандидати за леглото й. Въпреки различните методи които използват, и двете са ненадминати в измамите, а сега имат и една обща цел - да отмъстят на всички гадняри, които смятат жените за стока, която може лесно да бъде купена и продадена.

„Междузвездни войни: Войните на клонираните I-V“ с Том Кейн, Мат Лантър, Дий Брадли Бейкър, Джеймс Арнолд Тейлър е за Анакин Скайуокър, Оби Уан Кеноби, Ашока Тано и други любими герои, които се изправят срещу тъмната страна. Орденът на джедаите се опитва да върне мира в галактиката и води републиканската армия от клонирани срещу дроидите на Сепаратиския съюз, предвождани от злия граф Дуку. На стотици планети републиканските сили се бият със сепаратистите, а бъдещето на галактиката е заложено на карта. Конфликтът се разраства, а героите са част от войната, докато граф Дуку, наемникът му Асадж Вентрес, господарят им Дарт Сидиъс, генерал Грийвъс и още много злодеи искат да ги победят.

„Пингу в града“ е за чаровното и пълно с енергия малко пингвинче, което постоянно се забърква в по-големи или по-малки проблеми. Заедно с майка си, баща си и малката си сестричка, Пингу трябва да започне нов живот в голям град. Там всичко е много по-голямо, по-сложно и по-интересно, отколкото в селцето, където е израснал. Пингвинчето се запознава с други пингвини, които вършат много интересни неща. Някои от тях са дърводелци, други готвачи, трети имат магазини за цветя, а Пингу иска да помогне на всеки от тях. Често обаче пакостливият му характер го вкарва в повече или по-малко заплетени ситуации. Благодарение на вродения си оптимизъм и остър ум, Пингу винаги се измъква невредим от кашите, които е забъркал в движение.

Във „Финиъс и Фърб“ двамата герои са решени всеки ден от лятната ваканция да е приключение. Те строят влакче на ужасите, стават музиканти, правят си плаж в задния двор, пътуват във времето и се срещат с динозаври. Техният домашен любимец, птицечовката Пери, работи и като таен агент, за да се бори със злото. В същото време голямата им сестра Кандис се опитва да ги натопи пред родителите им, но така и не успява да ги хване навреме в беля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай