Монасите от Шаолин в София и Варна

Магическите представления са през февруари

Монасите от Шаолин в София и Варна | StandartNews.com

Монасите от Шаолин са безспорно явление, което всеки път впечатлява публиката с невероятните постижения на човешките дух и природа. Повече от 25 години те пътуват по света и демонстрират своите изключителни умения.  Монаси от най-различни възрасти ще демонстрират в София и Варна магията на кунг фу изкуството – на 22 февруари в НДК, на 24 февруари – в Двореца на културата и спорта в морската столица, съобщават о Loud сoncerts. Билетите за спектакъла „Мистичната сила на кунг фу“ влизат в продажба от 2 септември  в Eventim, Office 1, Български пощи, Технополис – за  София от 35 до 85 лева, за Варна от 25 до 60.

Повече от 1500 години легендарните монаси от Шаолин кунг фу са майстори на енергията. Вътрешната енергия на човека Ки и нейното овладяване води до невероятни постижения, които изглеждат невъзможни за обикновените хора. Тя може да бъде блокирана или стимулирана чрез медитация и техники на дишане, така че да се изолира болка или нараняване за кратък период от време, а също така може да бъде използвана и за лечение. В манастира Шаолин в близост до свещената планина Суншан Дзен будистите започват да практикуват физическо и духовно усъвършенстване още от най-ранна възраст.

Двата интерактивни спектакъла ще представят историята на Шаолин чрез майсторски изпълнени физически упражнения от група от 18 монаси, водени от своя възрастен учител. Те ще демонстрират ненадминатото си кунг фу и ки гонг майсторство, постигнато с дългогодишен труд. Българската публика ще се потопи в тайните на китайската философия и митове, мъдростта на Дзен будизма и изумителни сцени, постигнати, благодарение на овладяването на вътрешната ки енергия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай