Млади таланти от 60 страни откриха изложба в Банско

Експозицията е посветена на 10-та годишнина от началото на световния конкурс за детска рисунка

Млади таланти от 60 страни откриха изложба в Банско | StandartNews.com

Творби на млади таланти от 60 страни са обединени във впечатляващата експозиция, представена в Банско навръх първи юни. Изложбата е посветена на 10-та годишнина от началото на световния конкурс за детска рисунка. В арт пространствата на Amuse bouche by Skabrin могат да се видят най-забележителните произведения, спечелили награди в международните издания на благородната естетска надпревара. Ефектен върху фасадата на хотела е и графитът на Arsek&Erase, двама от най-известните български графити артисти, чийто стенописи стигат от САЩ и Китай до Русия и Тайван. 

Организатор на събитието в Банско е фондация "Малък зограф“, а публиката ще може да се наслади на работите до края на юни. Между авторите са бъдещи звезди на живописта и графиката от България, Сърбия, Гърция, Румъния, Унгария, Испания, Молдова, Египет, Китай, Тайланд, Корея, Индия... Всяка година в традиционното състезание се включват артисти от 60 държави, а церемонията по връчването отличията предизвиква истинско вълнение.

Вече стартира и процедурата по изпращане на творби за участие в XI-ия „Световен конкурс за детска рисунка“. Журито предизвика въображението на малките художници с темите  „Природните чудеса на моята страна” и „Артистична експедиция – въображаемо пътешествие”. Финалът ще бъде в изложбените зали на НУПИД "Академик  Дечко Узунов" в Казанлък. Фондация „Малък зограф“ се надява да подари на победителите в единадесетия конкурс пътуваща изложба извън пределите на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай