Министър в шоу със световна звезда

Анна Нетребко с първи концерт у нас

Министър в шоу със световна звезда | StandartNews.com

Световната оперна звезда Анна Нетребко ще има своята първа среща с българската публика на 20 март 2025 г. в „Арена София”. Оперната гала ще е под диригенството на маестро Найден Тодоров със Софийската филхармония. В момента Тодоров е служебен министър на културата.

Нетребко започва своята кариера през 1994 г., за да достигне най-престижните оперни сцени. Тя е звездата на миланската "Ла Скала", виенската "Щаатсопера", "Метрополитън опера" в Ню Йорк, Кралската опера в Лондон, берлинската "Щаатсоперa". Участник е в церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи.

Нетребко неизменно се отличава в света на операта като демонстрира забележителен диапазон и артистична чувствителност в образите на най-емблематичните оперни героини. В репертоара й са включени опери на Моцарт, Верди, Белини, Доницети, Масне, Гуно, Пучини, Чайковски, Чилеа и много други.

Най-очакваните й участия това лято са в 8 спектакъла на Миланската „Ла Скала” - Турандот/Пучини, които започват от 25 юни и 3 спектакъла през август в Арена ди Верона, Тоска/Пучини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай