Министър Тодоров на знакова среща с посланика на Турция

Двамата обсъдиха богатата и разнообразна културна програма, която предстои да се реализира до края на годината у нас

Министър Тодоров на знакова среща с посланика на Турция | StandartNews.com
Министърът на културата Найден Тодоров проведе днес среща с посланика на Република Турция в България Н. Пр. Мехмет Саит Уянък. По време на срещата бе обсъдена богатата и разнообразна културна програма, която предстои да се реализира до края на годината в България.
 
Едно от ключовите събития ще бъде концертът на Държавния симфоничен оркестър на Измир, който ще се проведе под патронажа на Министерството на културата. Концертът ще се състои на 26 октомври 2024 г. в зала „България“. „За мен е радост да посрещна Симфоничен оркестър на Измир, с който съм имал удоволствието да работя не веднъж“, сподели министър Тодоров.

Посланикът на Турция Н. Пр. Мехмет Саит Уянък допълни, че през следващите месеци в България ще се случат още две значими събития: през ноември – изложба на съвременни турски художници, а през декември – представяне на традиционни турски костюми.

В края на срещата министър Найден Тодоров и посланикът Н. Пр. Мехмет Саит Уянък препотвърдиха добрите и приятелски отношения между двете страни, като изразиха увереност, че културата е най-прекият път за тяхното задълбочаване и издигане на още по-високо ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай