Милошев пуска сериала от Банкя и „Факултето“

„Румбата, аз и Роналдо“ е за футбола, който спасява децата от дигиталния свят

Милошев пуска сериала от Банкя и „Факултето“ | StandartNews.com

Евтим Милошев скоро ще пусне по БНТ първия си детски сериал – „Румбата, аз и Роналдо“. Поредицата от 8 епизода беше снимана преди две години, но сега й дойде времето. Историята е за три момчета от малък град,  които мечтаят да си направят футболен отбор, да участват на специален турнир, да го спечелят и някой ден да станат големи играчи. Топката и емоциите около нея спасява някои от тях от компютъра и дигиталния свят.

След дълъг и изморителен кастинг, дирижиран от Милошев и Боряна Пунчева, за трите основни роли са избрани Ангел Христов – истинска невръстна звезда в действителния тим на ромската махала в София, Мартин Паунов от трупата на Димитър Еленов и ученикът от Банковата гимназия Мартин Методиев. Докато камерите се въртят в Банкя и „Факултето“, всички са супер съпричастни. „Имахме страхотни отношения в екипа. Заедно бяхме на премиерата на „Том Сойер“ в Сатирата, където Мартин играе Хъкълбери Фин“, разказва Милошев, за когото работата с невръстни артисти е трудна, но сладка.  И тримата юнаци се канят да кандидатстват в НАТФИЗ. „Споменът за някогашните детски сериали все още е много жив, стремили сме се да хванем техния дух“, коментира още известният продуцент.  

По пътя към мечтата трите момчета се справят не само с треньори, но и с бандити – от ъндърграунда и от властта. Преминават през предателства и приятелства, конфликти между  тях и между родителите им. Чрез сблъсъците в света на възрастните получават първите си сериозни житейски уроци.

Сценаристи са Александър Чобанов, Владислав Тинчев, Христина Апостолова и Христо Раянов. Режисьори са Александър Косев, Станислав Тодоров, Евтим Милошев, а оператор - Мартин Балкански. Музиката е на Иван Тишев, текстът на песните е на Румен Стефанов. Другите деца на терена са Илиан Божков, Дария Хаджийска, Далия Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай