Михаил Билалов е мафиот в моноспектакъл

Комедията е по текст на Ваня Николова с режисьор Лиза Шопова

Михаил Билалов е мафиот в моноспектакъл | StandartNews.com

Михаил Билалов е ексцентричен подземен бос в първия си комедиен моноспектакъл - „Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър“. Премиерата е на 15 май в зала 3 на НДК от 20 часа. Две дами дирижират проекта – авторката на текста Ваня Николова и режисьорката Лиза Шипова. 

След култовата си роля на Джаро в сериала „Под прикритие“ звездата се превъплъщава в нов герой от ъндърграунда. Въоръжен с черно чувство за хумор и лафове-куршуми, персонажът  на Билалов анализира бурния си живот извън закона и прави аутопсия на объркания съвременен свят. Специално място на сцената заема „Ангел Заберски бенд“. Но за разлика от бруталния Джаро, новият престъпник на Билалов няма да стреля с пистолет, а със самоубийствена ирония.

Още в първите минути от представлението публиката е съпричастна с 50-годишния юбилей на мафиота. Но вместо да си поръча стриптийзьорки с лачени ботуши, той решава да си направи необичаен подарък, като си наеме джаз бенд. С голямата си уста и в компанията на личния си оркестър, Билалов минава като товарен влак през спомените за 90-те, за да се блъсне челно в днешните проблеми на улицата – от престъпността и неволите на богатството до секса и обърканите роли на мъжете и жените. „Сега момчетата си лягат с нощен крем за лице, а навремето си лягахме с пистолет под възглавницата. На какво прилича днешната престъпност? Накъде отива този свят, мамка му?“, поклаща глава той.

„Той се връща с усмивка  към  90-те, които си бяха Джурасик парк за престъпници, само за да разбере как се е завъртял светът днес. Какво си е отишло и какво е останало на дъното на бутилката. Но за негово съжаление, не само че нищо не си е отишло, ами и всичко е с краката нагоре. В този смисъл спектакълът наистина е смях през сълзи“, казва Михаил Билалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай