Мария Стефанова с нова роля в Народния

Легендарната актриса отново работи с режисьора Стефан Спасов след завръщането в любимия театър

Мария Стефанова с нова роля в Народния | StandartNews.com

Екипът на „Облог“: Ненчо Костов, Мария Стефанова, Стефан Спасов, Вяра Табакова, Стелиан Радев, София Бобчева, Пламен Димов

Легендарната актриса Мария Стефанова след по-малко от два месеца ще има трета премиера след завръщането си в Народния театър. Тя отново работи с режисьора Стефан Спасов, който бе „виновникът“ за появата й в академичната трупа след 25-годишна пауза – в хита „Три високи жени“. На 9 и 10 декември на камерната сцена „Апостол Карамитев“ ще бъде премиерата на „Облог“ – най-новата пиеса на носителя на “Пулицър” за драматургия Дейвид Линдзи-Абер. Освен Мария Стефанова („Аскеер 2018“), в централна партия влиза отличната Вяра Табакова. Младоците около тях са Пламен Димов, Ненчо Костов („Аскеер 2019“), София Бобчева („Икар 2018“, „Златен Кукерикон“ 2019) и Стелиан Радев.

 “Облог” разказва с много топлина и чувство за хумор историята за трудното съжителство и още по-трудното сближаване на две възрастни дами, принудени да делят обща стая. Аби и Мерилин са толкова различни като луната и слънцето, като тъгата и веселието, като мъката и радостта от живота. Единствено резултатът от един забавен и интригуващ облог между двете може да разреши техния спор. Но докато се стигне до финала, се очертават много изненади и изпитания, в които вземат участие и техните пораснали деца.

Това е втората пиеса на Дейвид Линдзи-Абер в Народния театър след „Добри хора“, чиято премиера бе през 2015 година.

Фото Божидар Марков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай