Мария Бакалова изгрява в Кан с БГ филм

„Жените също плачат“ ще се завърти в програмата „Особен поглед“

Мария Бакалова изгрява в Кан с БГ филм | StandartNews.com

Мария Бакалова ще изгрее в Кан през юли. Младата актриса обаче няма само да дефилира на плажа пред  Двореца на киното, а ще бъде сред звездите в програмата „Особен поглед“ на култовия фестивал. В нея ще се завърти „Жените също плачат“ – филмът на Весела Казакова и Мина Милева за „семейство от жени, което живее в общество, незапознато с думата „пол“. В него Бакалова партнира на Биляна, Весела и Катя Казакови, Йосиф Сърчаджиев, Диана Спасова, Росица Гевренова. Лентата е от 16-те заглавия, които влизат в паралелните прожекции. В тях изявени кинодейци ще представят най-новите си творби, между които са носителят на европейски „Оскар“ Еран Корилин, и Владимир Йохансон, подписал „Бързи и яростни“ и „Трансформърс“.

Селекцията на фестивала в Кан бе обявена от артистичния директор Тиери Фремо и президентът Пиер Лескюр. 24 са филмите, които влизат в официалното състезание за „Златна палма“. Сред тях попада и Flag Day на холивудския ас Шон Пен. Това е втори пореден филм на звездата, който прави премиера на френската Ривиера. Сред авторите, които ще се състезават, са Шон Бейкър (Red Rocket), Джъстин Кързел (Nitram), Уес Андерсън (The French Dispatch).

Фремо коментира и мерките, при които ще се проведе фестивалът предвид световната пандемия. “Ваксинацията не е задължителна, но тестването е. Участниците могат да изберат дали да представят сертификат за ваксина или негативен тест“, обяви артистичният директор на форума. За да бъде призната имунизацията, тя трябва да бъде завършена минимум 15 дни и максимум 6 месеца преди провеждането на фестивала. Единствените тестове, които ще бъдат признавани, са PCR, като те трябва да са направени преди не повече от 48 часа. 74-ото издание на кинофеста в Кан ще се проведе между 6 и 17 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай