Мариус Донкин - почетен гражданин на Варна

Известният актьор и директор на Народния театър беше отличен навръх Свето Успение Богородично

Мариус Донкин - почетен гражданин на Варна | StandartNews.com

Директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин стана почетен гражданин на родния си град Варна на тържествена церемония в Летния театър на 15 август.

В Деня на празника на морската столица на България - Свето Успение Богородично - кметът на града Иван Портних връчи отличието на Мариус Донкин за значим принос в развитието на театралното изкуство в България и по повод неговата 70-годишнина.

"Варна трябва да продължи да се развива с каузи, които ни обединяват. Такава кауза е Варна, град на знанието", каза кметът Портних на тържествената церемония. 

За почетен гражданин на Варна бе обявен и хирургът проф. д-р Красимир Иванов, бивш ректор на варненския Медицински унверситет.

Мариуд Донкин има множество участия в български и чуждестранни телевизионни театрални и кинопродукции. Известен е с участията си в над 20 филма – от първата си роля в „Петимата от Моби Дик“ през най-значимото си актьорско постижение в ролята на Цар Симеон Велики в телевизионния сериал „Златният век“, до последния образ във филма „Знакът на българина“. Създател е на фестивала за моноспектакли „Под звездите“ във Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай