М. Бакалова: Важно е кой си, а не откъде си

Трябва да се обичаме, да се подкрепяме, заяви актрисата

М. Бакалова: Важно е кой си, а не откъде си | StandartNews.com

"Не би трябвало да има значение откъде идваш, а кой си и в какво вярваш", каза първата българка с номинация за "Златен Глобус" Мария Бакалова в интервю за Асошиейтед прес.

"Тук сме за толкова малко време и светът ще продължи. Затова наистина трябва да се обичаме, да се подкрепяме", добави актрисата, запитана за послание към сънародниците си. Тя каза, че това е посланието й за всички хора. "Трябва наистина да се опитаме да сме по-добри и да се обичаме повече. Да имаме големи мечти и да поемаме рискове, нямаме нищо за губене. Човек може да падне, разбира се, но ако скача, може и да полети. Затова поемете риска!".

Мария Бакалова изживява един от тези приказни моменти, в които младите актьори стават известни. Всички мечтаят за това, но не си представят да го постигнат, особено ако живеят толкова далече от Холивуд, колкото е България. Сега за Бакалова, която вече живее в Лос Анджелис, говорят всички в Холивуд. Тя е номинирана за награда "Златен глобус", както и за награда на Гилдията на актьорите и за Избора на критиците. Говори се и за номинация за "Оскар".

24-годишната актрисата разказва често как е заснела няколко видеа след абсолвентския си бар с телефон и ги е изпратила за прослушване. Проектът, за който кандидатствала, бил толкова таен, че се притеснявала да не е трафик на хора. Скоро обаче попаднала в Лондон на прослушване пред Саша Барън Коен за филма "Борат 2" за ролята на 15-годишната му дъщеря Тутар.

Сутринта, когато научава за номинацията за награда "Златен глобус" - това се случва за първи път на български актьор, развълнуваната Бакалова дава интервю в Зум. Толкова е развълнувана, че трябва да си повтаря: "Бъди силна Мария, ти си силно балканско момиче".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай