Лятото на Георги Лечев грейва в Арт галерия Vejdi

Георги Лечев е художник, за когото темите са навсякъде около него, казва Вежди Рашидов

Лятото на Георги Лечев грейва в Арт галерия Vejdi | StandartNews.com

На 15 октомври от 18 ч. в арт галерия Vejdi се открива изложбата „Лято“ на големия български художник Георги Лечев.

В модерното вип арт пространство на ул. „Симеоновско шосе“ 97к в София ще бъдат показани 16 знакови  живописни творби на известния автор, подбрани специално за Vejdi.

„За Георги Лечев лятото отмина, но остана онова вечно чувство за синьото, което носи в душата си през целия си наситен с творчество и с талант живот - понякога е синьото море и синьото небе. Георги Лечев е художник, за когото темите са навсякъде около него, на масата му, във вазите му, в погледа му към брега и лодките - онези прекрасни бели пейзажи, излъчващи нежност и тишина. Той е изключителен приятел и великолепен художник. Артист сто процента!” Това каза преди подреждането на експозицията Вежди Рашидов.

Георги Лечев е роден на 30 октомври 1949 година във Варна. Завършва графика във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“. Той е един от най-ярките представители на съвременната българска живопис, има повече от сто изложби у нас, в Европа и по света, носител е на престижни награди и отличия. Живее и работи във Варна.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай