Лагерфелд крил диагнозата си цяла година

Последният титан на модата искал Еди Слиман да го наследи

Лагерфелд крил диагнозата си цяла година | StandartNews.com

Из френската столица се мълви, че Лагерфелд цяла година се е борил с диагнозата, която все още не е официално обявена. На малкото снимки от този период той наистина изглеждаше изтощен, а пословичната му демонична енергия сякаш изтичаше от аурата му.

ВИЖ ОЩЕ: Най-шокиращите цитати от Лагерфалд          

Последният титан на модата е искал Еди Слиман да го наследи като художествен директор на „Шанел“, се говори още из Париж. 

Слиман натрупа силен имидж, когато в края на миналия век влезе в щаба на Ив Сен-Лоран, за да вдигне на крака прочутата линия за представителите на силния пол „Rive gauche“, а после стана автор на мъжките модели на „Диор“.

ВИЖ ОЩЕ: Животът на Лагерфалд в снимки

Слиман е и култов фотограф – като самия Лагерфелд – и това винаги е било повод за истинска близост между тях. После Слиман се оттегли от дизайна, отказвайки дори на хиените от LVMH да направи собствена марка, за да се отдаде на фотографията. 

Вече се разчу обаче, че в креслото на Кайзера се кани да седне Виржини Виар – неговата дясна ръка, с която той напоследък споделяше овациите след дефилетата. Както се знае, на 22 януари Виар излезе сама в Гран пале, за да приеме възторга и разочарованието, което зловещо беше гарнирано с предчувствие за край.  

Тъкмо тогава светът на модата разбра, че скоро ще го сполети най-голямата му загуба – защото от 1983-а насам, когато интелектуалецът от Хамбург поема западащата тогава френска иконична марка, той приветстваше публиката след всяко шоу на „Шанел“.   
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай