"Ла Скала" на крака за Пласидо Доминго

Половин час аплодисменти за оперният певец

"Ла Скала" на крака за Пласидо Доминго | StandartNews.com

Оперният певец Пласидо Доминго изнесе концерт в театър „Ла Скала“, на който бе посрещнат от бурни аплодисменти от публиката, съобщава bnr. Изпълнението на 78-годишния тенор бе в чест на 50-годишнината от творческата му кариера.

По време на концерта в Милано Доминго изпълни една от популярните испански серенади, „Non Puede Ser“. Певецът беше приятно изненадан от сърдечността на публиката, толкова, че дори целуна сцената, на която за първи път излиза през 1969 година. Общо Пласидо Доминго е пял 135 пъти в „Ла Скала“.

Миналото лято Пласидо Доминго беше обвинен в сексуален тормоз. След първото обвинение последва поредица. Около двадесет жени съобщиха, че Доминго ги е насилвал. Подобно обвинение съсипа кариерата на певеца в Америка. Концертите му започнаха да се отменят, след това той напусна театър „Метрополитен“ в Ню Йорк, където се изявяваше в продължение на 51 години и където откри сезоните поне 21 пъти. По-късно напусна и операта в Лос Анджелис, където изпълняваше функциите на режисьор. В Европа обаче Пласидо Доминго не загуби любовта на публиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай