Котка рисува с лапи

Котка рисува с лапи | StandartNews.com

Велико Търново. Котка рисува картини с лапи. 4-годишната Хриса е атракцията в галерията на клуб "Таралеж" на Самоводската чаршия във Велико Търново. Даровитата госпожица вече има участия в три изложби. Тя е приета в гилдията, защото нейна творба е представяна дори на годишната експозиция на местните художници.

"Открихме заложбите й случайно. Един ден правихме ръчна хартия и бяхме я оставили да съхне през нощта. На сутринта цялата беше в котешки лапички", разказа Лиляна Георгиева, една от стопанките на артистичната котка.

Хриса умело съчетавала цветовете, които нанася с лапи, коремче и опашка. Произведенията й се отличават с динамика и излъчват позитивизъм, смятат критици. Хриса е придобила маниерите на типичния творец, защото не посяга към боите, когато не е в настроение. По-активна е вечер, а през деня лови врабчета и гущери по чаршията. "Активно се включва в постановките и концертите на клуб "Таралеж", разказва Лиляна.

Хриса вече е кастрирана и в момента е в творчески отпуск. След като се възстанови, ще започне отново да рисува, защото има покани за още изложби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай