Вторник,

Корейски балет в Стара Загора

От: Агенция Стандарт -
A
A
A

Спектакълът „Love or Hate it“ /„Обичай или мрази“/ по мюзикъла „Уестсайдска история“ гледат в Стара Загора на 14 ноември от 19 часа в обновената зала на Синдикалния културен дом. Аплодираната из цял свят корейска балетна компания K-Arts  ще представи и съвременния танцов спектакъл „Bow/ Between/No comment” – на 15 ноември. „Love or Hate it“ е постановка с уважение към творбата на Стивън Сондхайм, който описва конфронтацията и конфликта между враждуващите групи с танци и пеене чрез любовта на местните и имигрантите в Ню Йорк. Хореографията е адаптирана и насочена към изцяло танцова интерпретация на вълнуващата любовна драма от прочутия мюзикъл. Въпреки че оригиналната версия на West Side Story е създадена през 60-те години, хореографът Джухиун Джо вярва, че това е възможност да сподели красивата история, която все още е жива. Музиката е на Ленард Бърнстейн, костюмите са на Бохва Сонг.

„Bow/ Between/No comment“ обединява три съвременни миниатюри по хореография на изтъкнатите корейски хореографи Мисук Джеон /Bow/ Between/ и Чанхо Шин /No comment/.

K-Arts Dance сompany е създадена през 1997 година с подкрепата на Министерството на културата, спорта и туризма в Корея. Нейните звезди танцуват в New York сity сenter в Ню Йорк , Кенеди център във Вашингтон, театър „Лабан“ в Лондон, в Париж, Токио, Пекин, Сеул. K-Arts всяка година обикаля, предлагайки смесен репертоар от класически, модерен и традиционен корейски танц. Управлявана и подържана от корейското правителство, трупата се стреми да създава изключителни спектакли. Над 50 танцьори от различни стилове са аплодирани за перфектните си изпълнения, носители са на множество награди на  международни конкурси.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички