Кое е най-голямото чудо в живота на Теди Москов

Оживях от катастрофата в Германия, но тя ме промени, казва големият режисьор

Кое е най-голямото чудо в живота на Теди Москов | StandartNews.com

„Не съм емблематичен, а своеобразен режисьор - правя неща, които не приличат на другите, защото не следвам сюжетната връзка и не изграждам психологически характери”, сподели Теди Москов по Нова телевизия в „Тук и сега“ на Деси Банова-Плевнелиева. Двамата разговаряха близо до площада, на който е заснет вторият епизод на „Улицата” в съседство с родния дом на Москов в Лозенец. Самият той неведнъж е разказвал за детството си в артистичния столичен квартал. „Тогава играехме по тротоарите и като минеше кола, възмутено я освирквахме, а шофьорите се засрамваха. Отраснал съм на "Добър юнак", на която имаше невероятно количество хора с психически отклонения. Това ми помогна да видя отблизо целунатите от Господа луди и те ми станаха много интересни. Имаше една Стефка Лудата, която ме гонеше, за да ми вземе дъвката. Сякаш това мястото в Лозенец изглеждаше обречено - когато изселиха едни луди, заселваха други. Странно повторение на съдби“.

Сега Москов си спести коментара, свързан с някогашното нежелание на БНТ да продължи излъчването на „Улицата“. Но преди време той уточни, че екипът на прочутото шоу много пъти е искал поне малко рекламно време, за да живее от труда си. Нито едно ръководство на телевизията обаче не е предложило подобен вариант, за да запази „Улицата“. Тъкмо заради това Москов в края на 90-те заминава да прави спектакли в Германия. Там се случва и голямото чудо в живота му – той оживява, след като е брутално прегазен от автомобил на сантиметри от пешеходна пътека.

„Колкото до катастрофата в Германия, не мога да се отърся от нея. Тя промени изцяло характера, душата и тялото ми. Не я възприемам като знак, че мога да оцелявам във всякакви ситуации. Нито като Божие наказание. Без да вярвам в магии, вроденото ми суеверие ми подсказва за някакво групово зложелателство, материализирало се в този инцидент. Същото така ме кара да се надявам, че засега доброжелателството към мен взема връх над зложелателството“, сподели преди време Москов пред „Стандарт“.

Следващата му премиера ще бъде отново в Сатирата. През есента Москов започва репетиции на „Кома“ на френския драматург Жан-Пол Мартинез.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай