Кметът на Бургас с комплимент към внучка на император

Димитър Николов се възхити от изложбата с участието на Габриела фон Хабсбург

Кметът на Бургас с комплимент към внучка на император | StandartNews.com

Кметът на Бургас Димитър Николов и международният арт дилър Стефан Стоянов, куратор на изложбата в Регионалната библиотека

Димитър Николов - кметът на Бургас, високо оцени експозицията, която международният арт дилър Стефан Стоянов представя в Регионалната библиотека „Пейо Яворов“. Според Николов в морския град отдавна не е имало толкова впечатляваща и ефектна изложба. Мнението му на естет сподели и гостът от Вашингтон - Тони Подеста, един от най-известните лобисти на демократите и от най-уважавани меценати и колекционери в света.

В естетското пространство ценителите се наслаждават на творби от шестима автори. Дамите са две: внучката на последния австро-унгарски император Габриела фон Хабсбург, която показва зрелищните си скулптури, и Ив Тошайн, достойно разположила в залата уникалната си котва. Американецът Брайън Дейли, българите Людмил Георгиев и Калин Серапионов, руснакът Тим Парчиков са другите артисти, които с творбите си създават представата за общото между културното и природното, действието и статиката, нощта и деня, крайното и безкрайното, демокрацията и свободата. “So Close and So Far Away“ – „Толкова близо и толкова далеч“ е за това дали и как се променят устоите на света и как да намерим изход или алтернатива след пандемията, положила не само реална, но и метафизична граница в живота на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай