Кмет написа песен, пее в "Бургас и морето"

Излиза на сцената срещу легендарен глас

Кмет написа песен, пее в  "Бургас и морето" | StandartNews.com

Зам.-кметът на Велико Търново Нейко Генчев ще се изправи срещу легендарния глас на рок група „Диана Експрес“ – Илия Ангелов на тазгодишното издание на фестивала „Бургас и морето“. И двамата ще представят свои авторски песни на сцената в Летния театър в Бургас на финала на 28 юли, пише Флагман.

„Да отидем дотам“ е заглавието на композицията на Генчев по стихове на Джина Дундова – Панчева, а аранжиментът е на Максим Горанов и Георги Милтиядов. Ангелов пък сам е написал музиката и е направил аранжимента на „Ще ме вкараш в грях“, а стиховете са на голямата Надежда Захариева, пише Телеграф.

10-те песни от конкурсната програма са селектирани от комисия в състав: обичаната изпълнителка Тони Димитрова, композиторите Стефан Диомов и Руслан Карагьозов, зам.-кметът „Култура и вероизповедания“ Диана Саватева, генералният директор на БТА – Кирил Вълчев, ръководителят на катедра „Музика и мултимедийни технологии“ в Софийския университет и заместник-директор на филиала в гр. Бургас – д-р Адриан Георгиев, общинският съветник и част от комисията по култура към Общински съвет – Бургас, Веселин Пренеров, поетесата Яна Вълчева, фронтменът на група „Горещ пясък“ Светослав Михайлов и директорът на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“ Димитър Маджаров.

„Около 50 песни бяха подадени тази година. Първоначално бяхме избрали 12, но две отпаднаха на крачка от финала. Едната са я дали едновременно и за фестивала в Хисаря, където също е приета, и трябваше да изберат къде ще участват. А другата много приличаше на една песен на „Щурците“ - кантото е едно към едно, рефренът се променя, но като цяло много прилича.

Аз лично бях готова да дам шанс, тъй като песента е красива, но преобладаваше становището на колегите, че трябва да отпадне, и се съгласих“, разказа Тони Димитрова.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай