Китай отваря кината за втори път

Очаква се спад в продажбите на билети за 4,2 милиарда долара

Китай отваря кината за втори път | StandartNews.com

Китай се опита да отвори част от кината си преди месец, като само 4% от салоните приемаха публика. Тестът не беше сполучлив и всичко отново беше затворено. Местните власти сега обявиха, че кината из цялата страна вече могат официално да отворят при спазване на мерките за сигурност, ограничавайки бройката на зрителите в салоните. За момента обаче не е обявено точно на коя дата наредбата влиза в сила – все още няма отворени кина.

Местните фенове на седмото изкуство се развълнуваха – новината е надминала 340 милиона гледания в китайските социални мрежи. Анкета на сайта „Sina Film“, в която се включили 19 хиляди души, показа, че 37% от отговорилите нямат търпение да се върнат в кината. 28% имат търпение положението да се стабилизира окончателно, преди да се втурнат към салоните, а 15% категорично отказват все още да се затворят на затворено публично пространство.

Последствията върху местната индустрия са катастрофални. През първите два месеца на пандемията най-малко 2300 кина са фалирали. Очаква се тази година да има спад в продажбите на билети за 4,2 милиарда долара.

В Норвегия също са започнали да отварят кина при строги мерки за сигурност. Публиката ще трябва да е разредена на поне метър един от друг, всеки втори ред ще е празен и капацитета е ограничен от 50 души на прожекция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай